Steeds meer mensen maken steeds intensiever gebruik van social media. Zo maken ruim 10 miljoen Nederlanders gebruik van social media en over de hele wereld is dit aantal al boven de 1 miljard. Deze trend neemt met zich mee dat er steeds vaker opmerkelijke en/of leuke verhalen omtrent social media in het nieuws komen. In dit artikel zal ik een aantal opmerkelijke verhalen, waarbij social media een rol heeft gespeeld, beschrijven.

Huurmoordenaar via Facebook
In de VS is een vrouw tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat ze via Facebook contact had gezocht met een huurmoordenaar om haar ex-man te vermoorden. Na een etentje is de ‘huurmoordenaar’ (een ex-army ranger) naar de politie gestapt, waarna de vrouw samen mat haar vader is opgepakt. Ondanks dat het inhuren van een huurmoordenaar totaal verkeerd is, is het natuurlijk al helemaal niet slim dit via een social media te doen, wetende dat ze alles van je bijhouden.

 

Live hartoperatie via Twitter
Ook chirurgen maken actief gebruik van social media blijkt uit dit bericht. In de VS is op 23-2-2012 voor het eerst live verslag gedaan van een hart operatie door een chirurg. Tijdens de operatie werden er foto’s geüpload, werd vertelt wat werd gedaan en waarom en konden volgers vragen stellen die vervolgens werden beantwoord. 225.000 volgers waren getuige van de ‘educatieve’ twittersessie.  Het idee is leuk, om zoiets live te kunnen volgen, maar de vraag is of de chirurgen zich niet volledig moeten richten op de patiënt? Via bovenstaande link kun je alle tweets, foto’s en zelfs filmpjes nog eens terug kijken!

Steak op het vliegveld
In (wederom) de VS had een Amerikaanse zakenman voor de grap de tweet (links) verstuurd aan zijn favoriete steakhouse. Ondanks dat Morton (het steakhouse) nooit had gereageerd stond er bij aankomst een ober op hem te wachten met een steak, aardappelen, garnalen, servetten en bestek.

Passenger Plank

Planking
Planken is het plat liggend op de foto gaan op de meest bijzondere plaatsen en dit vervolgens via Facebook delen. In Australië is een 20-jarige jongen omgekomen tijdens een poging een planking foto te maken op de rand van een balkon op de zevende etage. Tijdens het planken viel hij van het balkon en helaas heeft hij het niet overleefd.

Zo zie je maar wat voor gevolgen social media allemaal wel niet kan hebben. Ken jij nog meer leuke / opmerkelijke verhalen omtrent social media? Schroom niet en deel ze met ons!